działania towarzyszące w ramach Programu Fundusze Europejskie na Pomoc Żywnościową 2021-2027 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego+
Zapraszamy na kolejną odsłonę warsztatów kulinarnych realizowanych przez Bank Żywności w Słupsku w ramach działań towarzyszących w Programie Fundusze Europejskie na Pomoc Żywnościową 2021-2027 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Społecznego+ . Po warsztatach kulinarnych uczestnicy będą mogli skorzystać z indywidualnego doradztwa dietetycznego.
Warsztaty odbędą się dniach: 08.11.2024r., 09.12.2024r. oraz 19.12.2024r. w godzinach 9-13 w CAL w Wiklinie .
Warsztaty skierowane są do osób objętych wsparciem żywnościowym w ramach FEPŻ. Będą poświęcone tematyce zapoznania z zasadami zdrowego odżywiania i przeciwdziałania marnowaniu żywności. Uczestnicy będą mieli możliwość przygotowania potraw pod okiem dietetyka.
Działania towarzyszące to działanie wykraczające poza dystrybucję żywności lub podstawowej pomocy materialnej, mające na celu przeciwdziałanie wykluczeniu społecznemu i przyczynienie się do wyeliminowania ubóstwa, takie jak kierowanie osób do służb świadczących usługi społeczne i zdrowotne, w tym wsparcie psychologiczne, lub świadczenie takich usług, udzielanie stosownych informacji na temat usług publicznych lub udzielanie porad dotyczących gospodarowania budżetem domowymi inne.
Więcej informacji o programie oraz sposobie jego realizacji na stronie internetowej www.fepz.bankizywnosci.pl oraz na Mediach Społecznościowych Federacji Polskich Banków Żywności.
#FunduszeUE #FunduszeEuropejskie #BankiŻywności