działania towarzyszące w ramach Programu Fundusze Europejskie na Pomoc Żywnościową 2021-2027 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego+
Za nami kolejna odsłona warsztatów kulinarnych realizowanych przez Bank Żywności w Słupsku w ramach działań towarzyszących w Programie Fundusze Europejskie na Pomoc Żywnościową 2021-2027 współfinansowany z Europejskiego Funduszu Społecznego+ .
Warsztaty odbyły się w CAL w Wiklinie
W dniu 9 grudnia 2024r. uczestnicy warsztatów pod okiem trenera przygotowali: sałatkę à la śledziową, sałatkę z jajkiem i żółtym serem oraz ciasto gryczane.
W dniu 19 grudnia 2024r. przygotowane zostały świąteczne przysmaki: ciasto owsiane i pierniczki.
Dziękujemy uczestnikom warsztatów za aktywny udział oraz Centrum Kultury i Biblioteki Publicznej Gminy Redzikowo za użyczenie świetlicy.
Warsztaty skierowane są do osób objętych wsparciem żywnościowym w ramach FEPŻ
Działania towarzyszące to działanie wykraczające poza dystrybucję żywności lub podstawowej pomocy materialnej, mające na celu przeciwdziałanie wykluczeniu społecznemu i przyczynienie się do wyeliminowania ubóstwa, takie jak kierowanie osób do służb świadczących usługi społeczne i zdrowotne, w tym wsparcie psychologiczne, lub świadczenie takich usług, udzielanie stosownych informacji na temat usług publicznych lub udzielanie porad dotyczących gospodarowania budżetem domowymi inne.
Więcej informacji o programie oraz sposobie jego realizacji na stronie internetowej www.fepz.bankizywnosci.pl oraz na Mediach Społecznościowych Federacji Polskich Banków Żywności.
#FunduszeUE #FunduszeEuropejskie #BankiŻywności