Działania towarzyszące w ramach Programu Fundusze Europejskie na pomoc Żywnościową 2021-2027 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego+.
W dniu 18 października 2024r. w Centrum Aktywności Lokalnej w Wiklinie odbyło się kolejne spotkanie w ramach warsztatów kulinarnych. Warsztaty zostały zorganizowane przez Bank Żywności w Słupsku. Uczestnicy warsztatów wspólnie z dietetykiem przygotowali tym razem: makaron z pomidorem i mozzarellą, naleśnik z jabłkami oraz kotleciki ryżowo-marchewkowe.
Oto kilka zdjęć ze wspólnego gotowania:
Działania towarzyszące to działania wykraczające poza dystrybucję żywności lub podstawowej pomocy materialnej, mające na celu przeciwdziałanie wykluczeniu społecznemu i przyczynianie się do wyeliminowania ubóstwa.
Informacje o programie oraz sposobie jego realizacji są dostępne na stronie internetowej www.fepz.bankizywnosci.pl oraz na Mediach Społecznościowych Federacji Polskich Banków Żywności.
#FunduszeUE #FunduszeEuropejskie #BankiŻywności