W dniu 8 listopada 2024r. w Centrum Aktywności Lokalnej w Wiklinie odbyły się kolejne warsztaty kulinarne realizowane w ramach działań towarzyszących Programu Fundusze Europejskie na pomoc Żywnościową 2021-2027 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego+. Warsztaty zostały zorganizowane przez Bank Żywności w Słupsku.
Tym razem uczestnicy warsztatów przygotowali ciasto buraczane, kotleciki z dyni i kaszy jęczmiennej oraz sałatkę makaronową z burakiem i serem.
Zajęcia skierowane były do osób korzystających z pomocy żywnościowej w ramach Programu Fundusze Europejskie na pomoc Żywnościową 2021-2027 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego+ i miały na celu pokazanie, jak w prosty i zdrowy sposób można wykorzystać sezonowe produkty do przygotowania smacznych potraw.
Dziękujemy wszystkim uczestnikom za aktywny udział w warsztatach oraz Centrum Kultury i Biblioteki Publicznej Gminy Redzikowo za użyczenie obiektu.
Informacje o programie oraz sposobie jego realizacji są dostępne na stronie internetowej www.fepz.bankizywnosci.pl oraz na Mediach Społecznościowych Federacji Polskich Banków Żywności.
#FunduszeUE #FunduszeEuropejskie #BankiŻywności